Kan kunstgras meehelpen om ongedierte buiten je tuin te houden?

Heb jij veel last van ongedierte in je tuin, dan is het de overweging waard om eens te kijken naar kunstgras. Althans, wanneer je nu echt gras in je tuin hebt. Tegenwoordig is kunstgras van een dusdanige hoogwaardige kwaliteit, dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Daarbij komt ook nog eens dat kunstgras natuurlijk weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft het niet te maaien en ook hoeft het in de zomermaanden geen water. Klinkt als een perfecte keuze, maar is dit wel echt zo? Kortom, tijd om hier eens wat dieper in te duiken, want welke voordelen heeft kunstgras eigenlijk allemaal?

Kunstgras heeft geen geur

Vooral wormen en allerlei andere kleine beestjes vinden het natuurlijk heerlijk om in het gras rond de kruipen. Niet alleen zorgt de geur van gras voor het aantrekken van deze beestje, maar ook de voedingsstoffen die in gras zitten. Door te kiezen voor kunstgras, hoef je in ieder geval niet meer bang te zijn dat je last hebt van regenwormen en daarmee ook vogels. Deze beesten kunnen namelijk geen regenworm uit je kunstgras trekken. Vooral met kinderen kan dit een verstandige keuze zijn. Wel is het dan zaak om te kiezen voor hoogwaardig kunstgras, zodat je kinderen zich niet zo snel schuren. Het is en blijft toch voor een groot deel rubber en plastic.

Geen last van molshopen

Heb jij vaak last van molshopen, dan kan kunstgras uitkomst bieden. Mollen kunnen namelijk niet door het kunstgras heen graven, maar er zich op de een of andere manier wel onder wurmen. Het is dus zaak dat je de zijkanten van het gras goed dicht maakt, zodat er geen ongedierte onder kan kruipen. Het kunstgras laten leggen door vakmannen is dus zeker aan te raden. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat erg zich beesten onder kunnen gaan nestelen en dat wil je natuurlijk ten koste van alles proberen te voorkomen. Dus op de vraag of kunstgras ongedierte uit je tuin kan houden, is het antwoord voor een deel absoluut ja! Twijfel je hierover, dan is het goed om eens met een expert te gaan praten om je te laten overtuigen.

Ook goed om te weten

Naast dat ongedierte weinig kans heeft in een tuin met kunstgras, heeft het natuurlijk nog allerlei andere voordelen. Vooral wanneer je kiest voor hoogwaardige kunstgras van Mastergrass, ben je verzekerd van een mat die bijna niet van echt te onderscheiden is. Daarnaast heeft het gras een extra lange levensduur en gaat het tot wel 20 jaar mee. Als allerlaatste voordeel hoef je kunstgras natuurlijk niet te maaien en ook geen water te geven. Dus of we nu een zomer hebben met dagen van 35 graden dat maakt helemaal niets uit. Waar je wel op moet letten, is dat het kunstgras ontzettend warm kan worden, dus vooral huisdieren en jonge kinderen is het oppassen geblazen. Kunstgras mag dan misschien wel een eenmalige investering zijn, maar op lange termijn is het dit door de voordelen meer dan waard.