Is het wel nodig om een vloerkleed voor je slaapkamer te plaatsen?

Ben jij je slaapkamer een make-over aan het geven, of simpelweg op zoek naar tips om deze kamer wat gezelliger te maken? Dan is het belangrijk dat je eerst bij de basis begint, oftewel de muren, de vloer en gordijnen. Een leuk behangetje of verfkleur is natuurlijk zo uitgezocht, maar je zult niet de eerste zijn die zich afvraagt of het slim is een vloerkleed in de slaapkamer te plaatsen. Dit is natuurlijk super knus, maar is het wel zo praktisch en gezellig als je denkt? Dat lees je hier!

 

De voordelen van een vloerkleed in de slaapkamer

Voorop staat natuurlijk dat een mooi vloerkleed, bijvoorbeeld van Lavinta.nl, er gezellig uitziet. De kamer wordt er een stuk knusser door, en dat komt niet alleen door het visuele effect. Een mooi vloerkleed zorgt er namelijk ook voor dat de akoestiek in een ruimte verbetert. Daardoor klinkt het een stuk minder hol, en ook dat draagt bij aan het knusse gevoel. Bovendien is een warm vloerkleed nu eenmaal super fijn om op te lopen, zeker als je het vergelijkt met tegels. Een houten vloer heeft niet perse een kleed nodig, want hout is van zichzelf al wat warmer. Heb je echter laminaat liggen? Dan is het wel zo prettig om een kleed aan de ruimte toe te voegen zodat je geen koude voeten krijgt als je naar je bed loopt of je aan het omkleden bent.

 

De nadelen van een vloerkleed in de slaapkamer

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar een vloerkleed kan ook nadelen hebben. Of je nu voor landelijke vloerkleden, een hoogpolig tapijt of een kleed in Oosterse sferen gaat, er zal altijd flink wat stof in blijven zitten. Een gladde vloer kun je gemakkelijk stofzuigen of vegen, maar bij een kleed is dat lastiger. Natuurlijk kun je hem stofzuigen, maar door de jaren heen zal er zich steeds meer stof ophopen dat wat dieper zit. Daarnaast kunnen ook huisstofmijten zich in het kleed nestelen, niet handig voor mensen met een allergie!

 

Naast deze nadelen is het natuurlijk ook zo dat je een kleed niet zo makkelijk kunt schoonmaken als een gladde vloer. Laat je er per ongeluk een glas sinaasappelsap op vallen, of valt er een boterham met de gesmeerde zijde naar onderen op? Dan haal je er niet zomaar een doekje overheen, en moet je het kleed in het ergste geval chemisch laten reinigen.

 

Is het nodig een vloerkleed te plaatsen?

Alle nadelen op een rij, is het wel nodig een kleed te plaatsen? Als de ruimte erg groot is en hol klinkt is het antwoord absoluut: ja. Wil je het kleed puur ter decoratie of voor warme voeten? Dan is het antwoord: niet perse. Misschien is dan een laagpolig kleed te oplossing!