Het belang van een waterfilter in huis: Schoner en Gezonder Drinkwater

waterfilter

Drinkt je thuis vaak kraanwater? Weet je hoe veilig en verantwoord het is om dat water te consumeren? Als het antwoord nee is, moet je dit artikel tot het einde toe lezen. Waterfilters of waterfilterkannen zijn een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat het water dat jij en anderen zoals je gezinsleden drinken schoon en gezond is. Deze filters hebben verschillende voordelen, zoals het elimineren van microdeeltjes, van chloor, fluoride, lood, koper, en vele andere schadelijke verontreinigingen uit de watervoorziening in huis. Het installeren van een waterfilter kan je gezondheid verbeteren door mogelijke kankerverwekkende en chemische stoffen te verwijderen. Het verbeterd de smaak van het water. Drink de thee of koffie nog puurder! Stimuleer een sfeervolle woonbeleving dankzij betere leefomstandigheden in huis. Laten we eens dieper ingaan op waarom je meteen een waterfilter moet installeren!

 

Als je al tot dit punt gekomen bent in dit artikel, dan is de kans groot dat je serieus overweegt een waterfilter voor in huis te installeren of een waterfilter kan te kopen. Er zijn veel redenen om thuis een waterfilter te installeren. Laten we ze doornemen en te weten komen waarom je meteen een waterfilter zou moeten installeren. 

  • Beter smakend water

Als je kraanwater drinkt, houdt je misschien niet van de smaak. Het installeren van een waterfilter kan helpen bij het verwijderen van de chloorsmaak en het verbeteren van de smaak van je thee, koffie of ander water bevattende dranken. Hierdoor smaakt het water niet alleen beter maar ook gezonder. 

  • Veilig drinkwater

Kraanwater kan onzuiverheden bevatten zoals lood, koper, zink en microplastics en vele andere voor de mens en natuur zijnde schadelijke stoffen. Een waterfilter voor thuis kan helpen deze te verwijderen en het water veilig te maken om te drinken. Je moet zeker een waterfilter installeren als je water veilig en verantwoord wilt drinken.

  • Gezonder lichaam

Chloor kan veel problemen veroorzaken voor je huid en andere lichaamsdelen. Het kan je haar broos maken en je huid ruw. Een waterfilter kan de hoeveelheid chloor in het water verminderen en het veiliger maken voor je huid en lichaam. 

  • Betere gezondheid en spijsvertering

Je beseft het misschien niet, maar schadelijke stoffen in het drinkwater kunnen een potentiële oorzaak zijn van verschillende ziekten, lichamelijke klachten en spijsverteringsproblemen. Een waterfilter kan helpen bij het reduceren ervan en het verbeteren van jouw gezondheid. 

  • Beter milieu

Drinkwater kun je op vele manieren consumeren. Het flessenwater bijvoorbeeld, zorgt voor een nog grotere plastic soep in onze oceaan en uitstoot van schadelijke stoffen of verbruik van energie tijdens de productie van deze waterbron. Een beter milieu begint met het filteren van water via een waterfilter!

  • Pure smaakbeleving

De smaak van kraanwater – en hiermee ook de smaak van jouw thee of koffie – is niet overal hetzelfde. Om een neutrale smaak te verkrijgen, dien je het water te filteren. Zo ervaar je de koffie of thee smaak nog vele malen beter!

Een kop koffie bestaat immers voor maar liefst 98% uit water, bij thee is dat nog meer. De kwaliteit van het water dat je drinkt beïnvloedt hiermee in grote mate de kwaliteit van de smaak van je koffie of thee.